Provsmakaren

Flurkmarks förskola hade några platser över när de fick besök av "Skuggteatern" och Provsmakare. Vi blev förstås glada att bli inbjudna och tackade ja! Det blev de yngre barnen på Stjärnan som fick möjlighet att vara med.

"Provsmakaren har glömt bort sin pappa. Hur nu det är möjligt, han har ju bara en. Men i en ryggsäck längst inne i förrådet ligger pappans saker. Kanske kan sakerna hjälpa Provsmakaren att minnas? Provsmakaren är en interaktiv föreställning som engagerar publikens samtliga sinnen och samtidigt berättar om längtan, saknad och minnen. Med enkla medel och vardagliga ting berättas historien om en helt vanlig pappa och ett helt vanligt barn. Om tjat, bus, bråk och tröst. Om det storslagna i kärleken mellan en förälder och ett barn."

Barnen på Stjärnan var alla engagerade och delaktiga på sitt vis. Vi fick smaka, lukta, lyssna och känna på det som Provsmakaren presenterade för oss, och möjlighet att uttrycka tankar och dela egna erfarenheter. Avslutningsvis hjälpte barnen till att göra en lista med bra sätt att ta till när sorg och längtan gör ont.

På Stjärnflockan har vi haft turen att nästan varje termin få ta del av kulturutbudet för barn. Ibland kan vi åka på en föreställning i stan och ibland kommer den ut till förskolan. Och ibland blir det något extra när vi kan dela med oss till varandra mellan förskolorna.

/skarmklipp.jpg

27 apr 2018

Comments powered by Disqus