Deltidshjälten

Igår åkte Stjärnan på en dansföreställning på Norrlandsoperan om superhjältar. " I "Deltidhjälten" får vi möta tre dansare som letar efter sina unika superkrafter. För vad är egentligen en superhjälte? Har de känslor som du och jag? Kanske kan en helt oväntad egenskap plötsligt visa sig vara en superkraft.."

En fantastisk föreställning som barnen fängslades av i förtio minuter. Efteråt fick våra barn möta och samtala med superhjältarna, fråga och känna på snoret! Taxiresan var också den ett äventyr! Båda tacichaufförer berömde barnens kunskaper i engelska.

Hemma på Stjärnflockan frågar vi: Vad vill du berätta i bloggen om föreställningen? 

-Det var jättebra!

-De hedde snoret på en människa.

-De hade en mantel som de förde över på oss. En hade tagit två puffar och sen gav den tilbaka dem.

-JAg såg att de hedde på en snällhetsmask på magen.

-Bäst det det var helt läckt och en reflexlinje lyste.

-Tjejen som hette Katrin hade en mantel på ryggen. Hon såg att hon kunde flyga och blev rädd. vi var runt henne då blev hon modig och vågade flyga.

-Det var bra det där med manteln.

-Vi lekte kurragömma i taxin.

På rörelseleken lekte vi taxi till Superhjältarnas land. Barnen får erfarenhet av att föra och följa varandra när du hämtar upp varandra på olika platser; Flurkmark, Umeå, ett hus i Kroatien, ett ställe på Mallorca. Vi provar att både föra och följa varandra.

 

 I dans gestaltar vi olika superkrafter. En av superhjältarna hade magiska vantar som kunde styra andra. Här provar vi också att både föra och följa varandra.

 

 

 

 

10 nov 2017

Comments powered by Disqus